Produkt głęboko mrożony.
Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.
Produkt głęboko mrożony.
Pod złocistą, chrupiąca skorupką naleśnika kryje się doskonały farsz szpinakowy z dodatkiem sera ricotta.
Produkt jest wykonywany ręcznie, nie zawiera substancji konserwujących i barwników.
mąka pszenna, szpinak 26%, woda, ser ricotta 13%, pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), sól, przyprawy.
Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.
Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.
Na patelni
Naleśniki rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowanej przez 3 min., przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.
W mikrofalówce
Naleśniki rozmrozić, następnie podgrzewać 2 min. przy mocy 600W.
W piekarniku
Naleśniki rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 9 minut
Wartość odżywcza | w 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 639 kJ / 151 kcal | 8% |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g 0,7 g | 2% 4% |
Weglowodany w tym cukier | 26 g 3,6 g | 10% 4% |
Białko | 6,7 g | 13% |
Sól | 0,80 g | 13% |
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,4. |
Dodaj komentarz