Krewetki Litopenaeus vannamei (krewetki 21,5% Litopenaeus vannamei, woda, stabilizatory (E451, E452)), mąka pszenna, kapusta, woda, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, marchew, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdze), pieczarki, olej sezamowy, cukier, sól, albumina jaja kurzego, gluten pszenny, suszony burak czerwony, imbir mielony, ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny.
powrót
Gyoza – japońskie pierogi z krewetkami
Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.
Skład
Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.
Przygotowanie
Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.
Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 3 minuty
Na patelni: rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty. Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.
Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 4 minuty w lekko wrzącej wodzie
Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5,5 minut.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 674 kJ / 160 kcal |
Tłuszcz w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8g 0,5 g |
Weglowodany w tym cukier | 22g 2,9 g |
Białko | 6,2 g |
Sól | 0,7 g |
Dodaj komentarz