Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z jabłkami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony.

Delikatne ciasto i farsz z jabłek to idealna kompozycja na pyszny deser. Polecamy jabłkowe pierogi gyoza usmażone w głębokim oleju i podane z lodami waniliowymi.

Skład

jabłka prażone (jabłka 56%, cukier, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości (E330), przeciwutleniacz (E300), substancja konserwująca (E202), mąka pszenna, woda, cukier wanilinowy (cukier, aromat (etylowanilina)), gluten pszenny, sól, skrobia ziemniaczana, wanilia mielona.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Wartości odżywcze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *