Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Placki ziemniaczane – Nowość!

Produkt głęboko mrożony.

Złociste i chrupiące placki Jawo z dodatkiem cebulki to idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli placków i nie tylko. Jeśli kochasz jeść placki, ale nie lubisz trzeć ziemniaków, to ten produkt jest dla Ciebie. Polecamy podawać z dipem śmietanowo-ziołowym lub z cukrem.

Skład

ziemniaki 80%, pasteryzowane jaja płynne, skrobia modyfikowana, cebula, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól.

Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Przygotowanie

Na patelni

Rozmrożone placki podsmażaj na średnim ogniu na patelni posmarowanej olejem przez 3 min. Przewróć na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W piekarniku

Nagrzej piekarnik do temp. 220oC, ułóż na blasze rozmrożone placki i podgrzewaj 12-15 min.

We frytkownicy

Podgrzej olej we frytkownicy do 170-175oC, włóż pojedynczo zamrożone placki i smaż przez 3-4 min.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna522 kJ / 124 kcal6%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,2 g
0,4 g
3%
2%
Weglowodany
w tym cukier
23 g
4,3 g
9%
5%
Białko2,3 g5%
Sól0,95 g16%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,3 WBT 0,3.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *