Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Pyzy z mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Proste i smaczne drugie danie. Farsz z mięsa wołowo-wieprzowego. Wyśmienicie komponują się zarówno z okrasą jak i surówkami lub z sosami.

Skład

Składniki: woda, grysik ziemniaczany 18%, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe 9%, mięso wołowe 4,6%, białko sojowe, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, błonnik pszenny, olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, mąka pszenna.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone pyzy do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia pyz na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Po ugotowaniu wyjmij pyzy za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna742 kJ / 177 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
5,6 g
2,5 g
8%
12%
Weglowodany
w tym cukier
24 g
1,4 g
9%
2%
Białko6,1 g12%
Sól0,29 g5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 08.

Komentarze

  1. barba50 napisał(a):

    Kolejny produkt wypróbowany i zaakceptowany! Jego smak spełnia oczekiwania. Dobre, szybkie w przygotowaniu, ze skwarkami z cebulką i surówką… Mniam 🙂

    Jedynie dodam, że należy tak jak i przy innych produktach czytać instrukcję obsługi. Wrzucałam powoli nie przerywając wrzenia do wody, ale zamieszałam – w instrukcji było napisane, żeby NIE mieszać. No cóż kilka się rozpadło, na drugi raz będę wiedziała jak gotować, nie umniejsza to smaku potrawy. Bardzo dobre!

  2. justina napisał(a):

    Pyzy rzeczywiście dobre,, lepsze niż kupowane przeze mnie dotąd z chłodni Białystok, mam tylko poważne zastrzeżenie co do liczby sztuk w paczce. Dlaczego 9? opakowanie jest na tyle duże że swobodnie zmieściłoby się więcej niż 450 dag. Polityka firmy z 9 sztukowym opakowaniem prowokuje kupującego do kupowania przynajmniej dwóch paczek dla dwóch osób. 9 sztuk to ani liczba dla singla- za dużo, ani dla pary- za mało. Mnie osobiście denerwuje to że nie mogę po otworzeniu paczki zużyć całości na raz. optymalnym rozwiązaniem byłoby moim zdaniem 14 sztuk w opakowaniu.
    pozdrawiam producenta i poddaję myśl do rozważenia
    Justyna

  3. AdamB napisał(a):

    najlepsze pyzy jakie kiedykolwiek jadlem daltego postanowilem odnaleźć firme w internecie i napisac cos w stylu tego komentarza. pyzy najlepiej smakuja(przynajmniej dla mnie) posmarowane masłem i paroma kroplami maggi. nadzienie z pyz- wysmienite, polecam jak najbardziej ! 🙂

  4. AniaZ napisał(a):

    Dzisiaj pierwszy raz przygotowałem pyzy mrozone marki Jawo , gotowalam zgodnie z instrukcja ,jednym słowem mówiąc są Pyszne,podalam je z podszklona cebulka na smalczyku,pysznosci!!! Mam jeszcze jedna paczkę w zamrazalce i kupiłam rownież pierogi z mięsem tej samej marki,jak je przygotuje to dam znać jakie były !!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *