Miniatura wpisu
powrót

Pierogi ze szpinakiem z sosem rozmarynowym ze smażonym czosnkiem

Miniatura wpisu
    • Przygotowanie:
    • 30 minut
    • Porcja dla:
    • 2 osób
    • Poziom trudności:
    • Łatwy

Składniki

Produkt niezbędny do tego przepisu: Pierogi ze szpinakiem

Składniki sosu:
250 ml śmietany 30 %,½ doniczki świeżego rozmarynu, 15 ml oliwy z oliwek, 50 ml białego wina, 4 ząbki czosnku, sól, biały pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Przygotowanie sosu:
Czosnek obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie do podsmażonego czosnku dodać śmietanę, białe wino, zagotować i odparować około ¼ sosu. Pod koniec gotowania dodać listki rozmarynu. Doprawić do smaku. Tak przygotowanym sosem polać ugotowane pierogi.