Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Krokiety z kapustą i grzybami

Produkt głęboko mrożony.

Krokiety z grzybami i kapustą pachną lasem i prawdziwkami, które kryją się pod złocistą, chrupiąca skorupką. Zdecydowanego smaku dodają im przysmażona cebulka i kiszona kapusta.

Skład

mąka pszenna, woda, kapusta kiszona 19%,grzyby leśne 6,5% (borowik szlachetny, podgrzybek brunatny w zmiennych proporcjach), pasteryzowane jaja płynne, serwatka w proszku (z mleka), olej kokosowy, skrobia ziemniaczana, przyprawy (zawierają gorczycę), cebula, sól, skrobia modyfikowana, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), drożdże.

Uwaga! Produkt jest wykonany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.

Nie zamrażać powtórnie. Po rozmrożeniu przechowywać w temp. 40 C nie dłużej niż 48 godzin.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, orzechy.

Przygotowanie

Na patelni

Krokiety rozmrozić, następnie podsmażać na patelni posmarowanej olejem lub patelni teflonowej przez 3-5 min, przewracając na drugą stronę w połowie czasu smażenia.

W mikrofalówce

Krokiety rozmrozić, następnie podgrzewać 2-3 min przy mocy 600W.

W piekarniku

Krokiety rozmrozić, ułożyć na blasze i podgrzewać w temp. 1800C przez 8-10 min.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g%RWS*
Wartość energetyczna810kJ / 193 kcal10%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
7,1 g
2,8 g
10%
14%
Weglowodany
w tym cukier
26 g
2,0 g
10%
2%
Białko5,0 g10%
Sól1,28 g21%
*Reference intake of an average adult (8400 kJ / 2000 kcal).
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,6 WBT 0,8.

Nasze przepisy

    Komentarze

    Jedna odpowiedź do “Krokiety z kapustą i grzybami”

    1. konrad pisze:

      krokiety grzbamy kapustom

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *