Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Kluski śląskie z mięsem

Produkt głęboko mrożony.

Nadzienie wołowo-wieprzowe. Błyskawiczne drugie danie, polecamy podawać z dowolną surówką. 

Skład

ziemniaki 57%, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe 9,2%, mięso wołowe 4,6%, pasteryzowane jaja płynne , białko sojowe, cebula, przyprawy (zawierają gorczycę), sól, błonnik pszenny, skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, suszone warzywa (marchew, pietruszka, por, cebula), cukier, ekstrakt drożdżowy, mąka pszenna.

Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Alergeny występujące w zakładzie: gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja, nasiona sezamu.

Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Przygotowanie

Wrzuć pojedynczo zamrożone kluski do 3 litrów posolonego wrzątku.

Nie przerywaj wrzenia i nie mieszaj. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut.

Po ugotowaniu wyjmij kluski za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaper 100 g%RI*
Wartość energetyczna783 kJ / 187 kcal9%
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
7,5 g
3,0 g
11%
15%
Weglowodany
w tym cukier
24 g
1,5 g
9%
2%
Białko4,5 g9%
Sól0,28 g5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Informacja dla osób chorych na cukrzycę:
zawartość wymienników w 100g produktu: WW 2,4 WBT 0,9.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *