Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z warzywami

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce
Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

Propozycja japońskiej kuchni stworzona z myślą o wegetarianach. Pierogi polecamy również weganom.

Skład

warzywa 54% (kapusta, groszek zielony, marchew, soja (edamame)), mąka pszenna, woda, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), gluten pszenny, czosnek granulowany, olej sezamowy, skrobia ziemniaczana, imbir mielony.

Dystrybutor japońskich pierogów Gyoza w Polsce – Jawo sp. z o.o.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna539kJ / 127 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
1,6g
0,4g
Weglowodany
w tym cukier
23g
3,4g
Białko4,3g
Sól0,75g

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *