Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z kurczakiem i warzywami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony.

Najpopularniejsze pierogi w japońskiej kuchni. Doskonałe jako przekąska albo danie główne. Polecamy serwować je w klasyczny sposób czyli smażone na patelni z dodatkiem sosu sojowego.

Skład

warzywa 37 % (kapusta 28 %, cebula, czosnek niedźwiedzi, szczypior), mąka pszenna, mięso  z kurczaka 19 %, woda, skóra z kurczaka, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, czosnek granulowany, gluten pszenny,  wzmacniacze smaku i zapachu (E621, E631), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej sezamowy, skrobia ziemniaczana, imbir.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *