Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z kurczakiem i warzywami

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony.

Najpopularniejsze pierogi w japońskiej kuchni. Doskonałe jako przekąska albo danie główne. Polecamy serwować je w klasyczny sposób czyli smażone na patelni z dodatkiem sosu sojowego.

Skład

warzywa 37 % (kapusta 28 %, cebula, czosnek niedźwiedzi, szczypior), mąka pszenna, mięso  z kurczaka 19 %, woda, skóra z kurczaka, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, czosnek granulowany, gluten pszenny,  wzmacniacze smaku i zapachu (E621, E631), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), olej sezamowy, skrobia ziemniaczana, imbir.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Komentarze

    • Magda Parkitna napisał(a):

      Niestety nie ma dobrej wiadomości. W Białymstoku nie ma sklepu detalicznego w którym można byłoby kupić japońskie pierogi firmy Ajinomoto.
      Przynajmniej na razie.
      Pozdrawiam serdecznie
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *