Miniatura wpisu
Miniatura wpisu
powrót

Gyoza – japońskie pierogi z kaczką

Dystrybutor w Polsce - Jawo sp. z o.o.

Produkt głęboko mrożony

Soczyste nadzienie z warzyw i kaczki otulone w miękkim cieście zadowoli gusta największych smakoszy.

Skład

warzywa 32% (kapusta, cebula) , mąka pszenna, mięso z kaczki 14%, woda, sos Hoisin (cukier, fermentowana solona soja (soja, mąka pszenna, sól, woda), ocet ryżowy, woda, czosnek, barwnik (E150a), sól, olej sezamowy, papryka chili), cukier, tłuszcz z kaczki, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), skrobia ziemniaczana, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, czosnek granulowany, gluten pszenny, olej sezamowy, imbir mielony.

Przygotowanie

Dla uzyskania najlepszego rezultatu przygotuj danie z produktu mrożonego.

Na głębokim oleju: smaż gyozę w temperaturze 170oC – 180oC przez około 2,5 minuty

Na patelni:  rozgrzej 15 ml oleju, ułóż zamrożoną gyozę spodem do rozgrzanej patelni i smaż przez 2 minuty. Następnie wlej 60 ml wody na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj pod przykryciem 2 minuty.  Zdejmij pokrywkę i podsmaż jeszcze ok. 1 minutę do momentu odparowania całej wody.

Gotowanie: gotuj gyozę przez ok. 3,5 minuty w lekko wrzącej wodzie

Gotowanie na parze: gotuj gyozę na parze w temperaturze 100°C przez ok. 5 minut.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna647kJ / 153 kcal
Tłuszcz
w tym, Kwasy tłuszczowe nasycone
2,7g
0,8g
Weglowodany
w tym cukier
25g
9,7g
Białko6,2g
Sól1,3g

Komentarze

2 odpowiedzi na “Gyoza – japońskie pierogi z kaczką”

  1. Robert pisze:

    Witam
    Gdzie mogę kupić detalicznie pierogi Gyoza w Częstochowie.
    Pozdrawiam

    • Obawiam się, że w tej chwili będzie kłopot z kupieniem ich w sklepach detalicznych. Ale pracujemy nad nowymi rozwiązaniami, które pomogą nam zaistnieć na polskim rynku na większą skalę. Gyoza w opakowaniach 600 g i 400 g jest produktem przeznaczonym bardziej pod gastronomię i to jest gł. powód dlaczego tak trudno ją kupić.

      Pozdrawiam
      Magda Parkitna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *