Miniatura wpisu


powrót

Aktualności

17 czerwca 2012JAWO na Pikniku „Poznaj dobrą żywność”

Jak co roku firma JAWO uczestniczyła w pikniku „Poznaj dobrą żywność” organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Pogoda dopisała mimo, że wcześniej było sporo obaw o aurę. Warszawiacy też stanęli na wysokości zadania i tłumnie odwiedzili ogrody SGGW, gdzie rozbiliśmy swój namiot. Wszystkim degustującym nasze produkty serdecznie dziękujemy i… zapraszamy za rok.

więcej...

21 maja 2012Piknik z programem Poznaj Dobrą Żywność

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz firma Jawo serdecznie zapraszają w dniu 26 maja 2012 roku na Piknik z programem Poznaj Dobrą Żywność. Impreza odbędzie się w godzinach 11-20, tradycyjnie już na terenie ogrodów SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 166 w Warszawie. W programie między innymi: – prezentacje produktów wyróżnionych znakiem, również specjałów od JAWO, –

więcej...

6 kwietnia 2012JAWO sponsoruje częstochowski żużel

Od tegorocznego sezonu żużlowego JAWO kibicuje i wspiera częstochowski klub CKM Włókniarz. Trzymamy kciuki i życzymy pięknych zwycięstw!  

więcej...

20 marca 2012Oświadczenie w sprawie suszu jajecznego

W związku z doniesieniami medialnymi o wprowadzeniu do obrotu handlowego suszu ze starych jaj informujemy, że w żadnym z naszych produktów nie występuje susz jajeczny. Do produkcji naszych wyrobów używamy wyłącznie płynnej masy jajowej. Masa uzyskiwana jest ze świeżych jaj poddanych filtracji w celu usunięcia skorup i błon, a następnie poddaje się ja pasteryzacji, aby

więcej...

14 marca 2012Znak „Poznaj Dobrą Żywność” dla produktów JAWO

Minister Rolnictwa po raz kolejny wyróżnił produkty JAWO certyfikatem „Poznaj Dobrą Żywność”. Tym razem prawo do używania znaku przyznano: – Pierogom z serem i jagodami, – Pierogom z kapustą i grzybami, – Pierogom z kapustą i mięsem, – Uszkom z mięsem, – Kluskom śląskim z mięsem. Głównym celem Programu PDŻ – Poznaj Dobrą Żywność jest

więcej...

28 lutego 2012Oświadczenie w związku tzw. aferą solną

W związku z doniesieniami medialnymi o wprowadzaniu do obrotu handlowego przez nieuczciwych przedsiębiorców soli niejadalnej zamiast soli spożywczej firma Jawo oświadcza, że wyłącznym producentem soli warzonej spożywczej, która używania jest do produkcji całego naszego asortymentu jest firma: „Zakład Odsalania Dębieńsko” Sp. z o.o. 44-230 Czerwionka-Leszczyny ul. Młyńska 24 W załącznikach poniżej prezentujemy dokumenty poświadczające jakość

więcej...

18 stycznia 2012JAWO promotorem częstochowskiej gospodarki w 2011

W poniedziałek 16 stycznia podczas noworocznego spotkania w częstochowskim Ratuszu rozstrzygnięto IX edycję konkursu „Promotor Częstochowskiej Gospodarki”. Jedną z wyróżnionych firm za wyjątkowe zaangażowanie w działania na rzecz rozwoju lokalnej przedsiębiorczości została firma JAWO.

więcej...

13 stycznia 2012Nowość w ofercie gastronomicznej JAWO!

Od stycznia oferta gastronomiczna JAWO poszerza się o kolejny produkt z wachlarza dań gotowych. Oprócz krokietów z mięsem, z kapustą i grzybami oraz naleśników polecamy placki ziemniaczane. Gramatura opakowania to 1 kg, w każdym znajduje się po 20 sztuk placków.  

więcej...

9 grudnia 2011Rozświetlone drzewko w Alejach

6 grudnia obok fontanny „Dziewczynka z gołębiami” w Alei NMP w Częstochowie stanęło rozświetlone drzewko. Świąteczną dekorację ufundowała firma JAWO. Drzewko będzie ozdabiać ulubioną rzeźbę mieszkańców Częstochowy niemal do końca stycznia 2012 roku. Na żywo wygląda to jeszcze lepiej. Zapraszamy na spacer w III Aleję. Więcej zdjęć na stronie internetowego wydania „Gazety Wyborczej”: http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/51,48725,10775519.html?i=1

więcej...

1 grudnia 2011Anioł przy ul. Równoległej

Świetlisty anioł znany Częstochowianom z pl. Biegańskiego w tym roku ozdabia siedzibę firmy JAWO przy ul. Równoległej 88/98.

więcej...

11 października 2011Nowe produkty JAWO

Odpowiadając na oczekiwania konsumentów Jawo wprowadza do sprzedaży dwa nowe produkty. Uszka z grzybami – absolutna nowość w naszym asortymencie oraz uszka z kapustą i grzybami – w nowym mniejszym opakowaniu, ale o tym samym doskonałym smaku. Nowości są pakowane w mniejsze woreczki o gramaturze 300 g. Oba rodzaje uszek szczególnie polecamy na wigilijne stoły,

więcej...

29 września 2011JAWO w programie „Kocham Cię, Polsko!”

Miło nam poinformować, że relacja z wręczenia znaku „Poznaj Dobrą Żywność”, m.in. dla JAWO za Kartacze z mięsem zostanie wyemitowana w dniu 30 września 2011 roku (piątek) o godz. 22.40 w programie „Kocham Cię, Polsko! Extra”. Najbliższy odcinek popularnego programu „Kocham Cię, Polsko!”, który wyświetlony zostanie na antenie TVP2 30 września 2011 roku o godz.

więcej...

25 września 2011JAWO z certyfikatem BRC!

Miło nam poinformować, że dostaliśmy certyfikat BRC*. Niezależna jednostka certyfikująca po przeprowadzeniu szczegółowej kontroli, przyznała nam najwyższą notę – A! To kolejny dowód, że dbamy o najwyższą jakość i produkujemy bezpieczną żywność. * System BRC – to międzynarodowy standard (Global Standard) opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów (British Retail Consortium) wymagany przez coraz większą grupę hiper-

więcej...

4 września 2011Deszcz nagród dla JAWO

Podczas tegorocznych Dożynek Jasnogórskich JAWO otrzymało kilka nagród i wyróżnień: – puchar od Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa za najlepsze inwestycje w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich w latach 2007-2013, – puchar od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za aktywny udział w promocji Programu „Poznaj Dobrą Żywność” w Polsce i Unii europejskiej, – wyróżnienie Prezydenta

więcej...

2 września 2011XX Krajowa Wystawa Rolnicza – Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie

Firma JAWO zaprasza na XX Krajową Wystawę Rolniczą – Ogólnopolskie Dożynki Jasnogórskie. Impreza zawsze odbywa się w Częstochowie, w pierwszy weekend września, w tym roku jest to 3 i 4 września. Nasze stoisko będzie zorganizowane w III Alei NMP. Będzie można i spróbować i kupić nasze produkty. Do wyboru będzie kilka smaków, m.in. pierogi z

więcej...

9 sierpnia 2011Znak „Poznaj Dobrą Żywność” dla Kartaczy z mięsem JAWO

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznał naszym Kartaczom z mięsem prawo do posługiwania się znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to kolejny produkt marki Jawo wyróżniony przez ministerstwo. Obecnie wszystkie nasze produkty mogą pochwalić się posiadaniem tego godła. Oznaczenie znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” jest informacją, która ma pomagać konsumentowi w wyborze odpowiedniego dla niego produktu. Oznaczenie

więcej...

28 lipca 2011Kartacze z Jawo z godłem „Doceń Polskie”

W dniu 12 lipca br. w Hotelu Swing w Krakowie odbyła się druga certyfikacja produktów zgłoszonych do udziału w ogólnopolskim programie promocyjnym DOCEŃ POLSKIE. Program realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego celem jestszeroka promocja oraz wsparcie medialne naszych rodzimych wyrobów i ich producentów.Posiadanie znaku promocyjnego DOCEŃ POLSKIEświadczy o najwyższej jakości

więcej...

13 czerwca 2011Lato z Radiem i z JAWO

W tym roku przypada czterdziestolecie audycji Lata z Radiem. A na tegoroczną wakacyjną trasę koncertową zaprasza również JAWO. Będzie można w każdym z miast, do którego zawita Lato z Radiem, spróbować naszych specjałów. Szukajcie nas w namiotach „Poznaj Dobrą Żywność”  Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ponadto koncerty w ramach Lata z Radiem odbędą się również

więcej...

8 czerwca 2011Zapraszamy na piknik

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi dr Marek Sawicki oraz firma JAWO zapraszają na Piknik „Poznaj Dobrą Żywność”. Impreza odbędzie się w sobotę 18 czerwca w Warszawie na terenie ogrodów SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 166. Zaczynamy o godz. 11. W programie między innymi: – degustacje, również specjałów JAWO, – pokazy kulinarne, – konkursy, – wystawa maszyn

więcej...

20 maja 2011JAWO w programie „Doceń polskie”

Program „Doceń polskie” realizowany jest pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Certyfikat otrzymują produkty, które uzyskają pozytywną opinię Loży Ekspertów składającej się z przedstawicieli instytucji m.in. takich, jak: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI, Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Dzięki programowi każdy Klient sięgający po wyroby z logo „Doceń polskie” może mieć

więcej...