Miniatura wpisu


powrót

Aktualności

26 października 2017JA WOlę w domu – nowa strona lifestylowa JAWO

Zapraszamy do odwiedzania naszej nowej strony lifestylowej jawolewdomu.pl. Znajdziecie tam wiele pomysłów na to jak fajnie i inspirująco spędzać czas w domu. Będzie oczywiście o gotowaniu. Ale tu nikt nie powinien być zaskoczony;-) Przedstawimy Wam wiele pomysłów na ciekawe i smaczne dania, w których w głównych rolach zobaczycie nasze produkty. Będziemy też dla Was recenzować książki,

więcej...

9 marca 201725-lecie JAWO

Z okazji 25-lecia firmy powstał nowy film promocyjny o JAWO.

więcej...

3 marca 2017JAWO na targach Food Show w Katowicach

Zapraszamy w dniach 16-18 marca 2017 roku do Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach, gdzie odbędą się targi Food Show czyli impreza dla profesjonalistów i pasjonatów nie tylko sztuki kulinarnej. Będzie okazja by podyskutować o najnowszych trendach w branżach gastronomicznej i spożywczej oraz zapoznać się z nowościami rynku na stoiskach wystawców. Znajdziecie też tu specjały JAWO,

więcej...

24 lutego 2017Linia nowych opakowań JAWO już w sprzedaży

Miło nam poinformować, że od 24 lutego wprowadziliśmy do sprzedaży nasze produkty w nowej szacie graficznej. Mimo, że wygląd opakowań jest całkowicie różny od naszej poprzedniej linii opakowań, w środku jest wciąż ten sam produkt z JAWO. Znakomita jakość i doskonały smak. To samo wnętrze, nowy wygląd!                               

więcej...

12 grudnia 2016Dziewczynka z gołębiami w świątecznym klimacie

Od czwartku 8 grudnia w III Alei NMP przy rzeźbie Dziewczynka z gołębiami pojawiły się świecące fontanny. Trzy świąteczne ozdoby mają wysokość od 2 do 3 metrów i mienią się zimnym białym światłem. Fontanny sponsoruje firma JAWO.  

więcej...

6 grudnia 2016Kazimiera Solejuk z „Rancza” zdradza przepisy na najlepsze pierogi na świecie!

30 listopada odbyła się premiera książki kucharskiej Najlepsze na świecie pierogi Solejukowej. W książce tej Kazimiera Solejuk z serialu „Ranczo” prezentuje pomysły na jedno z najbardziej ulubionych dań Polaków: pierogi. Przepisy uzupełnione są również o propozycje podania knedli, kopytek czy pyz. Wszystkie przepisy w książce są krótkie, przystępnie napisane, opatrzone listą niezbędnych składników, opisem przygotowania krok

więcej...

1 grudnia 2016Pierogi Solejukowej – wkrótce w sprzedaży

Już wkrótce pojawi się na rynku nowy produkt od JAWO Pierogi Solejukowej z soczewicą. Pierogi Solejukowej to popisowe danie bohaterki znanego polskiego serialu „Ranczo” – Kazimiery Solejukowej. Po ogromnym sukcesie odniesionym w Wilkowyjach, pierogi te zostają produkowane na większą skalę i trafiają do sklepów. Jak się okazuje nie tylko do serialowych sklepów. Już wkrótce będzie można

więcej...

9 marca 2016JAWO na Targach EuroGastro – zapraszamy na nasze stoisko.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska na targach w stolicy. W tym roku odbędą się jubileuszowe bo 20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne. Tradycyjnie już będą one miały miejsce w dniach 6-8 kwietnia 2016 roku w hali Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56 c w Warszawie. Będziemy podczas targów prezentować najnowszy produkt z rodziny naszych wyrobów gastronomicznych czyli gnocchi ziemniaczane. Poza tym zorganizujemy

więcej...

20 listopada 2015Produkty JAWO w PSS „Społem” Białystok.

Na początku października firmy JAWO i PSS „Społem’ Białystok podpisały umowę o współpracy handlowej. „Społem” Białystok, którego korzenie sięgają XIX wieku, to nie tylko sieć sklepów i tysiące produktów, ale także własna produkcja, placówki gastronomiczne oraz centrum konferencyjno-bankietowe. W ramach umowy w sklepach ogólnospożywczych Społem konsumenci po raz pierwszy w historii JAWO będą mogli znaleźć kilka

więcej...

12 listopada 2015Spółka JAWO dystrybutorem japońskich pierogów.

Firma JAWO została właśnie dystrybutorem japońskich pierogów gyoza . Gyoza, która trafi na nasz rodzimy rynek, jest produkowana w polsko-japońskiej fabryce Ajinomoto Jawo w Częstochowie, otwartej na początku kwietnia 2015 roku. W tej chwili w zakładzie produkowane są trzy specjały japońskiej kuchni i to właśnie one na początek trafią na polski rynek: gyoza z kurczakiem i

więcej...

27 października 2015Jesienna kampania telewizyjna JAWO

26 października 2015 roku firma JAWO rozpoczęła jesienną telewizyjną kampanię reklamową. W tym roku, podobnie jak w poprzednich latach JAWO ponownie będzie promować swoje produkty za pomocą największych i najpopularniejszych ogólnopolskich kanałów telewizyjnych. Jesienna kampania JAWO obejmuje sponsoring wybranych programów telewizyjnych, a billboardy sponsorskie emitowane będą przez miesiąc na antenach ogólnopolskich stacji: TVN i TVN7 oraz TVP1

więcej...

6 października 2015Nowości produktowe w JAWO

Firma JAWO wprowadziła do sprzedaży dwa nowe produkty: gnocchi ziemniaczane oraz paszteciki z kapustą i grzybami. Na razie będą dostępne tylko w opakowaniach gastronomicznych 2-kilogramowych.    

więcej...

6 września 2015Konkurs JAWO „Kulinarne JAWOlucje”

1 września wystartowały „Kulinarne JAWOlucje” – nowy konkurs kulinarny firmy Jawo. Konkurs skierowany jest do wszystkich miłośników gotowania oraz fanów odkrywania na nowo tradycyjnych znanych potraw i serwowania ich w zupełnie nowy sposób. Konkurs potrwa półtorej miesiąca – od 1 września do 15 października, a jego zwycięzców poznamy ostatniego dnia października. W konkursie można wygrać

więcej...

16 maja 2015JAWO na pikniku „Poznaj dobrą żywność”

Jak co roku uczestniczyliśmy w warszawskim pikniku „Poznaj dobrą żywność” promującym produkty wyróżnione znakiem PDŻ przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Pogoda dopisała, Warszawiacy przybyli tłumnie by skosztować polskich specjałów, uczestniczyć w pokazach kulinarnych oraz między innymi podziwiać zabytkowe maszyny rolnicze. Na terenie ogrodów SGGW, gdzie corocznie obywa się piknik, swoje stoiska ustawiło ponad 100

więcej...

9 kwietnia 2015Fabryka Ajinomoto Jawo już otwarta

9 kwietnia 2015r. w Częstochowie uruchomiona została nowa polsko – japońska fabryka mrożonej żywności Ajinomoto Jawo Sp. z o.o. Powstała ona w wyniku podjęcia współpracy i zawiązania spółki pomiędzy częstochowską firmą Jawo a japońskim gigantem spożywczym Ajinomoto Frozen Foods. Budowa fabryki to bardzo istotne przedsięwzięcie dla obu stron, ponieważ w fabryce w Częstochowie będzie produkowana

więcej...

6 października 2014JAWO sp. z o.o. zawiązała w Polsce spółkę z japońskim gigantem spożywczym Ajinomoto Frozen Foods

Firma JAWO sp. z o.o. 3 października 2014 roku zawiązała w Polsce spółkę joint venture z japońskim gigantem spożywczym Ajinomoto Frozen Foods. Nowy podmiot otrzymał nazwę Ajinomoto Jawo sp. z o.o. Częstochowska firma w ramach nowego podmiotu zaopatrywać będzie w japońskie pierogi gyoza cały rynek Unii Europejskiej. W kwietniu 2015 roku planowane jest uruchomienie nowego zakładu

więcej...

29 września 2014Kolejne produkty JAWO ze znakiem „Poznaj dobrą żywność”

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki przyznał 4 produktom JAWO prawo do posługiwania się znakiem „Poznaj dobrą żywność”. Gwarancją najwyższej jakości mogą poszczycić się następujące produkty: Krokiety z kapustą i grzybami, Krokiety z mięsem, Naleśniki z serem oraz Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami. Znak PDŻ – „Poznaj dobrą żywność”: – gwarantuje utrzymanie stałego, bardzo

więcej...

22 sierpnia 2014JAWO z marką Firma Rodzinna

Miło nam poinformować, że uzyskaliśmy prawo do posługiwania się znakiem drzewka Firma Rodzinna. Fundacja Firmy Rodzinne została powołana do życia , aby pomóc takim firmom odnajdywać się wzajemnie w środowisku biznesowym i osobistym. Szacuje się, że w Polsce jest ponad 1,3 mln czynnych firm rodzinnych, które wytwarzają 67% krajowego produktu brutto czyli stanowią bardzo istotny segment

więcej...

29 lipca 2014Nowe opakowanie Klusek na parze JAWO

Opakowanie Klusek na parze JAWO ma nową szatę graficzną. Teraz kluski zostały opakowane w zgrabny długi kartonik.

więcej...

28 lutego 2014Kluski na parze – nowy produkt JAWO

W lutym 2014 roku do grona produktów mrożonych JAWO dołączył kolejny nowy wyrób – Kluski na parze/pyzy drożdżowe. Opakowanie detaliczne waży 350 g i zawiera aż 9 klusek. Polecamy podawać z sosem mięsnym w wersji wytrawnej lub na słodko polane sosem owocowym lub czekoladowym. Smacznego!

więcej...